U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wie zijn wij?

 

Mijn naam is Johann Monfils. Ik ben 46 jaar oud en ben opgeleid tot Verzorgende IG en Sociaal Pedagogisch Werker. Na jaren in verschillende functies in loondienst te hebben gewerkt heb ik de stap genomen om mijn ervaringen en competenties die ik heb verworven te gaan inzetten op zelfstandige basis.

Ik heb 28 jaar ervaring in de zorg- en hulpverlening met uiteenlopende doelgroepen. In de loop der jaren heb ik gewerkt met mensen met een somatische zorgvraag, mensen met dementie, mensen met psychische problemen en mensen met een verstandelijke beperking.

Enerzijds heb ik ervaring in de lichamelijke verzorging en begeleiding in de thuiszorg en binnen zorginstellingen, anderzijds ook als activiteitenbegeleider op dagactiviteitencentra.

Zie mijn curriculum vitae voor informatie over mijn genoten opleidingen en werkervaring binnen de gezondheidszorg. 

Ik heb breed uiteenlopende interesses. Ik zorg graag voor mensen en heb een eindeloos geduld. Ik heb een open en eerlijke persoonlijkheid en kan mij goed in anderen verplaatsen. Ik zie de mens puur zoals hij is, ook achter het soms lastiger te begrijpen gedrag. Ik vind het fijn om mensen te motiveren en te helpen om het beste uit zichzelf en het leven te halen.

Daarnaast heb ik hobbymatig veel ervaring opgedaan in techniek. Voornamelijk het sleutelen aan alles wat rijdt, brommers, auto’ s en fietsen. Verder ben ik een echte huisman, het liefst ben ik in mijn vrije tijd gewoon thuis samen met mijn vrouw en de (huis)dieren.

Ik ben in het bezit van een VOG en goede referenties van mijn vorige werkgever, collega's en leidinggevende. Uiteraard ben ik KvK geregistreerd.

Johann

Mariëlle

Ik ben Mariëlle Sloof, 42 jaar en opgeleid en werkzaam als verpleegkundige. Daarnaast ben ik zorgconsulent palliatieve zorg en geef ik trainingen op het gebied van palliatieve zorg. De afgelopen 18 jaar heb ik ervaring opgedaan in de somatische en psychogeriatrische ouderenzorg en in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

 

“ De beste beslissing in mijn leven”

Zo omschrijf ik nog steeds de switch die ik op mijn 23e gemaakt heb van de grafische sector naar de zorg. Vanaf de eerste dag haal ik veel plezier en voldoening uit mijn werk. En elke dag word ik weer uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. Geen mens is hetzelfde en iedereen heeft zijn eigen wensen, overtuigingen en behoeften. En de een kan dit makkelijker kenbaar maken dan een ander. Door goed te kijken, echt te luisteren en samen te onderzoeken probeer ik dat zo goed mogelijk boven tafel te krijgen en aan tegemoet te komen. Dit creatief zoeken en continu schakelen tussen al die verschillende mensen en wensen maakt dat ik dit zo’n mooi vak vind.

Ik werk graag met ouderen, mensen met dementie en mensen in de palliatieve en terminale fase van hun leven.

Ik vind het fijn en belangrijk om belevingsgericht te werken, cliënten te volgen in hoe zij hun omgeving op dat moment ervaren. Om te kijken naar de hulpvraag achter soms moeilijk te duiden gedrag en hier creatieve manieren en oplossingen in te zoeken om iemand in te ondersteunen.

Ik heb mij in de loop van de jaren gespecialiseerd in de palliatieve zorg en vind het heel bijzonder om, in mijn bescheiden rol, bij te mogen dragen aan een zo goed mogelijke kwaliteit van leven in die laatste levensfase. Bijvoorbeeld door het behandelen van symptomen zoals pijn en angst, maar ook door de juiste voorwaarden te scheppen, zodat mensen nog kunnen genieten en in goed contact kunnen zijn met de mensen waarvan zij houden.

Ik heb een open levenshouding, waarin ik niet snel oordeel, maar eerder werk vanuit begrip en nieuwsgierigheid naar de beweegredenen van de ander. Juist door de gesprekken te voeren over verschillende meningen en visies kom je met elkaar tot goede kwaliteit van zorg.

 

 


ParallelZorg heeft de beschikking over een vrijwilliger. Jan Willem heeft ook ruime ervaring in de zorg en begeleiding. Hij werkt niet alleen, maar kan als dat gewenst is met Johann meewerken. Dit natuurlijk in overleg met u.

Jan Willem